Beyaz Çanta Nasıl Temizlenir?

Beyaz Çanta Nasıl Temizlenir?

Kimi zaman tamamlayıcı bir aksesuar, kimi zaman kombinlerin yıldız parçası, kimi zaman ise zahmetsiz “cool” görünümün anahtarı… Evet, beyaz çantadan bahsediyoruz! Peki, rengiyle göze çarpan bu çantaları nasıl temizlemelisiniz?

Beyaz çantalar, özellikle yaz aylarında severek kullanılan seçeneklerden biri. Farklı materyallerden yapılan beyaz çantalar, bu materyallerin türüne bağlı olarak kişisel ve çevresel faktörlerden kaynaklanan lekelenmeleri çantanın yüzeyinde tutabiliyor. Bu da elde edilmek istenen kusursuz görünümü gölgeleyen bir detay oluyor.

Dikkat çekici bir stil unsuru olan beyaz çantaların temizliği hem stili en iyi şekilde yansıtmaya devam etmek hem de uzun ömürlü bir kullanım sağlayabilmek adına oldukça önemli. Peki, beyaz çanta temizliğinin nasıl yapılması gerektiğini biliyor musunuz? Açık renk çanta temizliği konusunda edineceğiniz bilgiler, beyaz çantalarınızı en vazgeçilmez aksesuarınız yapmaya yetecek. Öyleyse, sizi daha fazla bekletmeden başlayalım!

 

Beyaz Deri Çanta

 

  1. Beyaz Çanta Nasıl Temizlenir?

Çanta temizliği, kadınlar ve erkekler için kimi zaman göz ardı edilen bir uygulama olabiliyor. Fakat hem kullanılan üründeki kusursuzluğu korumak hem de olumsuz detaylar barındırmayan çarpıcı bir görünüm elde edebilmek adına, çanta temizliğini düzenli bir şekilde yapmaya özen göstermek gerekiyor.

Çanta renkleri arasında zamansızlığıyla öne çıkan beyaz çantalar, oldukça az malzemeyle yapılabilen zahmetsiz bir temizlik ile pürüzsüz rengini korumaya devam edebiliyor. Peki, beyaz çanta temizliği için tam olarak nelere ihtiyacınız olabilir? Hemen söyleyelim: Mikrofiber bez, su ve hafif içerikli bir sabun! Beyaz çantalar, bu üç malzeme ile düzenli olarak temizlendiğinde ilk günkü görünümünü korumaya devam edebiliyor.

1.1. Beyaz Çantanın Rutin Temizliği Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak mikrofiber bezi sabunlu su karışımına batırın.
  • İyice sıktıktan sonra nemli bir yapıya kavuşan bez ile beyaz çantanızın yüzeyini nazikçe silin.
  • Çantayı silerken dairesel hareketler uygulamaya ve çanta yüzeyinin zarar görmemesi için yavaş hareket etmeye özen gösterin.
  • Silme işlemi bittikten sonra kuru bir bez ile çantanın yüzeyini nazikçe kurulayın. 
  • Bu işlemden sonra çantanızı, güneş görmeyen rutubetsiz bir alanda muhafaza etmeye devam edin.
  1. Beyaz Deri Çanta Nasıl Temizlenir?

Beyaz deri çanta temizliği, yüzey pürüzsüz olsa da tıpkı kumaş ve nubuk çanta temizliği gibi fazlaca özen isteyebiliyor. Çünkü hassas ve özel bir materyal olan deri, gereken dikkat gösterilmediği takdirde kolaylıkla çatlama ve yıpranmalara uğrayabiliyor. Peki, beyaz deri çanta temizliği nasıl yapılır?

Sabunlu su karışımı deri çanta temizliği için de oldukça uygun bir seçenek. Burada farklılaşan kısım, deri çanta temizliğinin kumaş vb. materyallerdeki çantalara göre daha sık aralıklarla ve daha dikkat bir şekilde yapılması gerektiği. Fakat bilindiği gibi deriden –özellikle beyaz renkli olduğunda– bazı lekeleri çıkarmak oldukça zor olabiliyor. Evdeki uygulamalarla başarı sağlanamadığı takdirde, çanta temizliği yapan profesyonel hizmetlerden yararlanmak daha uygun bir tercih oluyor.

  1. Beyaz Çanta Lekesi Nasıl Çıkar?

Beyaz çanta lekesini çıkarmak için evde yapılabilecek bazı uygulamalar bulunuyor. Sabunlu su karışımı beyaz çanta üzerindeki leke ve sararmaları gidermeye yardımcı olabilirken; beyaz ayakkabı cilası, bebek pudrası veya deri çanta temizleme spreyi/köpükleri de beyaz çanta temizliğinde kullanılabiliyor. O halde, bu uygulamalara göz atmaya ne dersiniz?

3.1. Beyaz Ayakkabı Cilası ile Beyaz Çanta Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Beyaz ayakkabı cilası özellikle mürekkep, kalem vb. malzemeler sebebiyle meydana gelen lekelenmeleri giderme konusunda etkili oluyor. Küçük noktalarda uygulanması mümkün olan bu malzeme, lekenin doğrudan kapatılmasına yardımcı olabiliyor. Bunun için yüzeyi önceden temizlenmiş olan çantaya cilayı lekenin kapanacağı miktarda sıkmak ve bir sünger yardımıyla tampon hareketler uygulamak gerekiyor. Fakat bu yöntemi uygulamadan önce kullanılan cilanın kalitesini, uygulama miktarını ve oluşabilecek riskleri göz önünde bulundurmak gerekiyor.

3.2. Bebek Pudrası ile Beyaz Çanta Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Bebek pudrası da beyaz çanta lekesini çıkarmak için kullanılabilecek etkili malzemelerden biri olarak görülüyor. Bebek pudrasına, özellikle de yağlı lekeleri çıkarmak için başvuruluyor. Uygulama ise lekeli bölgeye izi tamamen kapatacak şekilde bebek pudrası serpilmesi ile gerçekleşiyor.

Bunu tamamladıktan sonra çantanın pudralı bir şekilde bir gece bekletilmesi öneriliyor. Bu sürenin sonunda pudralanmış lekeli bölgenin kuru bir mikrofiber bez ile silinmesi gerekiyor. Özellikle yağlı lekeleri su ve nemden uzak tutmak gerekiyor. Kuru bez ile pudrayı silmenin ardından işlem büyük ihtimalle başarılı olabilecekse de, bebek pudrası lekeyi tamamen çıkarmaya yetmemişse tekrar uygulanması veya profesyonel bir hizmete başvurulması ideal bir seçim oluyor.

3.3. Çanta Temizleme Spreyi ile Beyaz Çanta Lekesi Nasıl Çıkarılır?

Beyaz çanta temizleme spreyi veya köpükleri, evde yapılabilecek zahmetli uygulamalara nazaran çok daha kolay bir kullanımla lekeleri çıkarmayı başarabiliyor. Ayakkabı mağazalarından temin edebilecek olan bu ürünler, doğrudan leke üzerine püskürtme yöntemi ile uygulanıyor. Bu spreyler çoğunlukla çantanın yapısına işler formda üretildiği için ayrı bir silme veya durulama işlemine gerek olmuyor. Fakat sıkıldıktan sonra silinmesi veya fırçalanması gereken bazı çanta temizleme spreyleri de bulunabiliyor.

Stilinizin yıldızı olacak beyaz çantalar, Derimod’un çanta kategorisinde keşfinizi bekliyor. Göz atmak için acele edin!